Controls vs. Signals

Er wordt in de zorg veel gesproken over “hard controls” en “hard signals”.¬† Consultants en accountants hebben zich al op deze onderwerpen gestort. Er zijn steeds meer (duur) betaalde cursussen, opleidingen en advies over hoe organisaties hier mee om zouden moeten gaan. Een nieuwe loot aan de hype-boom zijn de “soft controls”. De eerste accountskantoren eisen al dat zij deze zachte zaken moeten controleren in de jaarlijkse controle. Cijferaars die cultuuraspecten gaan beoordelen en waarderen. Dat klinkt in onze ogen niet logisch. Inmiddels lijkt het erop dat het begrip “soft signals” meer en meer aandacht gaat krijgen. De nieuwe governance code zorg maakt heeft het begrip al geadopteerd.

Hieronder staat een eerste poging om de relaties en inhoud op een eenvoudige en overzichtelijke manier in beeld te krijgen. Dit plaatje zal nog aan veel discussies, en dus veranderingen, onderhevig zijn.

In het kader van “There’s a right-to-copy instead of ¬©copyright” mag het schema vrij gebruikt worden onder bronvermelding van “softsignals.nl”

[Bijgewerkt 2-2-2018]